Teknoloji

Türk Telekom ile kütüphaneler uçtan uca dijitalleşiyor

Türk Telekom, ülkemizin kültürel mirasını teknolojiye uyarlamak için başlattığı çalışmalar kapsamında bini aşkın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladı. Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında kültür merkezleri, ören yerleri, İl Kültür Müdürlükleri, müzeler ve Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatının tamamında, ayrıca ihtiyaç duyulan uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom, ‘ Hitit Kültür ve Turizm Projesi’ üzerinde çalışmaya devam ediyor. Proje kapsamında Türk Telekom, kütüphaneler, kültür merkezleri, örenyerleri, İl Kültür Müdürlükleri, müzeler ve tüm Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatında uçtan uca dijital dönüşüme zemin oluşturmaya devam ediyor.

“81 ilde 1.42 kütüphaneyi dijitalleştirdik”

Türk Telekom Kurumsal Satışlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser Hitit Kültür ve Turizm Projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bakanlığa bağlı tüm birimlerde daha zengin bir bilgi kaynağına erişimin yanı sıra yönetilebilir bir altyapı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Türk Telekom olarak; Yenilikçi dijital hizmetlerimiz ve milli teknoloji girişimlerine yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Ülkemizin kültürel mirasını teknolojiye uyarlamak için başlattığımız çalışmalar kapsamında 81 ilde 1.42 kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladık. Ayrıca ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere kültür merkezleri ve ören yerlerinde ziyaretçilere fiber hızında internet erişimi sağlıyoruz.”

Tarihi mekanlarda ücretsiz WiFi hizmeti

‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi’ kapsamında devam eden çalışmalarla Türkiye’nin 81 ilindeki bini aşkın kütüphanenin uçtan uca dijital dönüşümü tamamlanırken, misafirlere tüm lokasyonlarda WiFi hizmeti ve mobil kütüphanelere internet erişimi sunuluyor. TT Portable aracılığıyla. Tarihi mekanları da kapsayan proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan uygulamalar tek bir sistem altında toplanırken, 1.350 lokasyon, 1.45 WiFi noktası ve 300’e yakın tesis fiber benzeri internet hizmeti sunuyor. .

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

saricakaya-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu