Haber

Bakan Bozdağ: “Hakim ve savcıların vicdanı anayasa, hukuk ve hukuka bağlı olmalıdır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakim ve savcıların vicdanları kesinlikle ve kesinlikle anayasaya, hukuka ve hukuka bağlı olmalıdır. Aksi takdirde FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle bağlantılı vicdanlardan ne hak ne de adalet beklenebilir.”

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye’de adli-idari hâkim ve savcılara eğitim ve meslek öncesi eğitim veren Adalet Akademisi’nin “27. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları Eğitimi Açılış Töreni”ne katıldı. Hakim ve savcı adayları için meslek öncesi ve meslek öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Bozdağ, bu eğitimlerin temel ve temel eğitim olduğunu vurguladı.

Adalet Akademisi 27. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları Eğitimi Açılış Töreni’nde konuşan Bakan Bozdağ, akademide verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Meslek içi ve meslek öncesi eğitim bir angarya değil; Eğitim.Değerine göre fiyatlandırmak sizi kürsüye çıktığınızda güçlü kılacaktır.Bu eğitimi boşuna geçerseniz en büyük kaybı kürsüye çıktığınızda göreceksiniz.Dolayısıyla her bir arkadaşımız için hayırlı olsun. stajlarının her aşamasını değerli görmek ve orada öğrenmeleri gerekenleri mümkün olduğunca çok göstermek.’ diye konuştu.

“Adalet kesinlikle herkesi mutlu eden en değerli şeylerden biridir”

Bakan Bozdağ, hakim ve savcı adaylarının mesleğe girdikten sonra adalet alanında insanlara hizmet edeceklerini hatırlatarak, “Meslek ne olursa olsun herkesin ortak talebi, kesinlikle herkesin hayatını keyifli ve güzel kılan en değerli şeylerden biridir. herkesi mutlu edin.Bu yüzden aldığınız her kararda “Anayasamız var, kanunlarımız var, hukukumuz var, kültür ve medeniyetimiz var, Türkiye’nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşmemiz var.” Sözleşmeler var. dedi.

“Hakim ve savcıların vicdanı anayasa, hukuk ve hukukla bağlı olmalıdır”

Bakan Bozdağ, hakimlerin kararlarında tarafsız olduklarını ve bu kararları anayasaya, hukuka ve hukuka bağlı bir vicdanla almaları gerektiğini belirterek, pek çok haksızlık ve haksızlığa ancak kamuoyuna veya kamuoyuna dayandıklarında tahammül edebileceklerini ifade etti. kendi vicdanları. “Yoksa FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle bağlantılı vicdanlardan hak da adalet de beklenemez. Önyargılı vicdandan da hak ve adalet beklenemez.”

“İhtiyat, kâhyanın keyfimizi alma hakkı değildir”

Hakim ve savcı adaylarının takdir yetkisini kullanırken defalarca sınava tabi tutulacağını belirten Bozdağ, hakimin takdir hakkının mutlak olduğunu ve tartışılamayacağını belirtti. Belgedeki delillere bağlıdır ve sınırlıdır.”

“Hâkim ve savcıların hukuk Türkçesini iyi öğrenmeleri ve kavramları doğru yerde kullanmaları son derece önemlidir”

Hukuk Türkçesinin meslekteki önemine de değinen Bakan Bozdağ, alınan kararların muhatabına anlaşılır bir şekilde iletilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Hukuk Türkçesi dediğimiz dili kullanmamız gerekiyor ama bu konuda önemli sorunlarımız var. Mesela katılım kavramını günlük Türkçe ile değiştirmeniz gerektiğinde bir paragrafa yakın yazmanız gerekiyor. Ancak anlatabiliriz. tek kelime ile Kişisel Hukuk Türkçesi atalarımızın kullandığı Türkçedir.Bugün yaşayan bu Türkçe yarın da yaşamaya devam edecektir.Dolayısıyla hakim ve savcıların Hukuk Türkçesini iyi öğrenmesi ve kavramları iyi kullanması son derece değerlidir. Doğru yer.”

Bakan Bozdağ’ın konuşmasının ardından salonda hakim ve savcı adaylarıyla toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu