Eskişehir’de Sokak Hayvanları İçin Önemli Protokol İmzalandı
(ESKİŞEHİR) – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında kırsal ilçelerdeki çoban ve bekçi köpekleri için sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılması sağlanacak.
EBB ve Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası arasında yapılan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, belediye bürokratları ve veteriner hekimler katıldı.
Başkan Ünlüce, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle verdiği yetkiyle bu protokolün imzalandığını hatırlatarak tüm meclis üyelerine bir kez daha teşekkür etti. Sokak hayvanları konusuna geniş bir pencereden bakılması gerektiğini belirten Başkan Ünlüce, “Asıl sorunun kaynağı kırsalda olduğu için bununla ilgili neler yapabiliriz konusunda çalışma yaptık ve ayakları yere sağlam basan bir protokol imzaladık” dedi.
Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için yer teslimi yapıldı
Ünlüce, sokak hayvanları ile ilgili hayata geçirilecek Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için ihale sürecinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını duyurdu. Başkan Ünlüce, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında “Doğal Yaşam Alanı” oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Eskişehir’in diğer illere de örnek olacağını belirten Erdinç Yuva ise “Çoban ve bekçi köpeklerinin sahiplendirilerek, mikroçipleme yapılması, kimliklendirilmesi ve kuduz aşısı yapılması çalışmalarını içeren bu protokol Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sokak hayvanları sorununu çözmek istiyorsak kırsalı çözmemiz lazım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye sürecin en başından itibaren bize destek olduğu için sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Pilot ilçe Sivrihisar
Protokol kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapılmasına bağlı olarak çoban köpeği ve bekçi köpeği sayısının fazlalığı sebebiyle pilot ilçe olarak seçilen Sivrihisar’da ilk çalışmalar yapılacak. İlçedeki çoban ve bekçi köpeklerini hızla kayıt altına alarak sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı çalışması gerçekleştirilecek. Sonrasında da diğer kırsal ilçelerde çalışmalar başlayacak.